Successionsplaneringslösningar

Förberedda överlämningar skapar affärsresultat

Harrisons successionsplaneringssystem engagerar era anställda fullt ut genom en integrerad karriär- och successionsplanering samtidigt som den ger en djupgående analys för att hantera gruppen av kvalificerade anställda.

Karriärplanering

De anställda har en egen karriärplaneringsportal som rankar interna jobb efter sannolikheten att gilla arbetsuppgifterna. Utöver detta kan de anställda se rapporter över deras styrkor och utvecklingsområden.

Analys av personalgruppen

Ledningen får tillgång till en aktuell lista över personal rankade efter potential enligt kvalifikation och lämplighet för specifika jobb.

Systemet för förberedda överlämningar egenskaper & fördelar

Anställda har nytta av att organisationen är involverade i karriärplaneringsprocessen och har dessutom tillgång till personliga utvecklingsrapporter.

Ledningen har tillgång till en lista över anställda rankad efter hur väl de uppfyller kraven och beteendemässig kompetens för framtida såväl som nuvarande jobb. Listan uppdateras kontinuerligt, HR behöver bara använda listan för att kunna utvärdera kandidater för ett arbete vilket som helst.

En fungerande intern rörlighet & Karriärutveckling
  • Bedömningsbaserad karriärplanering
  • Analys av personalgruppen

Kontakta oss för mer information eller titta på våra exempelrapporter för att förstå hur Harrison Assessments kan hjälpa er att få det bästa av era anställda.